Update van ons verblijf hier in Olebu
Door: conjaenhannekeinghana
Blijf op de hoogte en volg Conja Biersteker en Hanneke de Koster
12 Oktober 2011 | Ghana, Accra
Hier zijn we weer. De stroom is still working now;)
Onze profielfoto is de nieuwe kliniek die nog niet geopend kan worden omdat er problemen zijn met de vorige eigenaren van het stukje land. Wij slapen op de bovenverdieping. Ziet er goed uit he?;)
De nachten in Ghana gaan er ook heel wat anders aan toe dan in NL.
Je hoort de hele nacht duizenden krekels, als je pech hebt begint er een kerk om 00.00 uur, waarbij je dus mee kan genieten van de muziek en het gezang, om half 3 's nachts is het regelmatig dat de moslims naar de moskee gaan. Je hoort dan een imam op een zangerige toon oproepen tot gebed. Om 04.00 uur beginnen de honden te joelen en blaffen. Zelf zijn we ook al om half 6 wakker.
's Morgens onszelf klaar maken kost meer tijd dan in NL. Voordat we thee kunnen drinken en onze kleren kunnen wassen moeten we eerst water koken in een pannetje.Onze spullen hebben geen vaste plek en doordat we nog best aan de temperatuur moeten wennen zijn we ook een beetje traaaag.
Kleren wassen is een behoorlijk karwei, wat we nu nog leuk en gezellig, maar of we dat over 20 weken nog vinden?;)
Alles wat hier schoongemaakt word gebeurt met een soort groene zeep, ook de was doen we daarmee, lekker schrobben in een teil..:D
Heftig: Er kwam gisteren een jonge vrouw van 20 binnen met een super gezwollen gezicht. Ze zei dat ze van iets gevallen was. Even later kwam haar man binnen. Vida vroeg waarom heb je haar geslagen? Hij zei: sorry dat ik haar geslagen heb. Toen Vida het nog een keer vroeg zei hij: " omdat ze mijn vrouw is" PARDON..???!!
Een dag later kwam ze om een zwangerschapstest...
De gastvrijheid hier is echt enorm groot, kunnen wij nederlanders nog wat van leren... ook al hebben de mensen hier weinig te eten, je wordt door iedereen uitgenodigd om mee te eten.
Marleen's gezin is ook erg gastvrij, we kunnen altijd mee eten en voelden ons ook al gauw thuis, erg fijn!
In de kliniek zijn we het ook al wat gewend, we doen zelf ook al het een en ander en vandaag mochten we ook een poosje zelf de consulten doen, met Vida als tolk.
We verdiepen ons nu vooral in de medicijnen die hier gegeven worden voor bepaalde ziektes, zodat we straks in het noorden zelf hiermee aan de slag kunnen.
We proberen er nog wat foto's bij te zetten...
Liefs ons;)
12 Oktober 2011 - 15:23
Ma:
fijn hoor dat het goed gaat, je komt dus echt van alles tegen:P
grtjes van ons -
12 Oktober 2011 - 16:52
Conja Biersteker En Hanneke De Koster :
Heej! zo jij bent snel:D ja alles prima! we komen echt vanalles tegen, er komen nog meer foto's maar alles kost hier erg veel tijd, trage verbinding of geen verbinding.. gr aan iedereen kus hann -
12 Oktober 2011 - 19:37
Marijn En Annemiek:
Hey
Leuk om te lezen en te zien hoe het jullie vergaat daar in het verre Ghana.
Jullie gaan de luxe hier in NL vast erg waarderen als jullie terug zijn :p
Lijkt me echt bijzonder om dat primitieve leven mee te maken.
En zo te lezen maak je in die kliniek
ook heel wat mee.
Groetjes ons
12 Oktober 2011 - 19:57
Tante Han:
Heu,
We volgen je op de voet hoor,
Leuke foto`s!
Het is te hopen dat jullie snel aan dat nachtleven gewend raken,dan kom je zelf ook aan je nachtrust!!! Veel succes!
Liefs uit Yese -
13 Oktober 2011 - 09:16
Catharine:
Hej dames!! Fijn dat jullie je al zo thuis voelen daar!! Wel wat minder dat jullie nachtrust zo verstoord wordt! Leuk dat er wat foto's op staan, hebben we beetje idee hoe et daar is! En heftig hoor alles wat jullie daar meemaken! Veel succes verder eej en tot et volgende berichtje!
Lieffss ons -
13 Oktober 2011 - 18:17
Van Henry:
hee hans en con gaat het goed met julie, is het een aardige dokter? is het er erg warm? hebben julie het erg druk? eten die mensen ook van die bagger net als muizen en zoo? zijn er veel zieke? groetjes henry -
13 Oktober 2011 - 20:35
Martijn En Jacolien:
he han en con
bijzonder hoor wat jullie meemaken,,, we lerg leuk zo met die foto's erbij. wat een schatig lief bruin babytje... nou suc6 en we houden jullie site in de gaten hoor
liefs van ons drietjes en kleine uk. -
15 Oktober 2011 - 05:02
Saartje:
nou han en con,
daar zitten jullie dan in de zon!
ik heb jullie verhaaltjes in alle vroegte vanochtend gelezen, maar daar gebeurt nogal wat zeg!
ik heb jullie site van henry op een briefje gekregen ;-) lief oi..
maar dat gebouw ziet er wel mooi uit,
maar dan zal er niet veel van je kleertjes over zijn als je ze met handje moet schrobben.. ma ja ze drogen lekker snel denk, haha!
heel veel kusjes van mij en een dikke knuffel van joop (die nog op bed ligt..)
en veel succes hoor! -
25 Oktober 2011 - 08:21
Conja Biersteker En Hanneke De Koster :
Heej Henry!!
Wat lees ik? Jullie kijken elke dag op onze site! Echt leuk zeg..!
En um er is hier geen dokter, wij moeten zelf voor doktertje spelen:D Het is hier erg warm, minstens 30graden, maar vannacht leek het wel of we in nederland waren want het regende en onweerde keihard! We hebben het erg druk hier, er komen elke dag veel zieke mensen..
Haha.. nee wij eten niet zulke bagger hoor, het is wel veeeel anders dan in nederland maar eigenlijk lust ik alles nog wel wat we gegeten hebben! maar ik denk dat jij wel vies naar je bord zou kijken:p
Nou het duurde even voordat ik een verhaaltje naar je terug heb gestuurd maar het is wel een stuk langer dan die ik naar mama heb gedaan:p
Groetjes aan iedereen thuis en in de klas! Xxhanneke