Weer een druk weekje met allerlei belevenissen...! - Reisverslag uit Accra, Ghana van Conja Biersteker en Hanneke de Koster - WaarBenJij.nu Weer een druk weekje met allerlei belevenissen...! - Reisverslag uit Accra, Ghana van Conja Biersteker en Hanneke de Koster - WaarBenJij.nu

Weer een druk weekje met allerlei belevenissen...!

Door: conjaenhannekeinghana

Blijf op de hoogte en volg Conja Biersteker en Hanneke de Koster

28 Januari 2012 | Ghana, Accra

Hello!

Bedankt voor de leuke reacties!! ;)

Vorige week zaterdag zijn we naar Paga geweest, een plaatsje dicht tegen de grens van Burkina Faso. Het hoogtepunt daar is om de krokodillen te zien. Met een gids gingen we 's morgens vroeg eerst op de fiets door Paga naar Burkina Faso. Onderweg nog wat mensen bezocht in hun huisjes.
Geen paspoort mee, dus volgens de gids moesten we maar erg lief lachen naar de mannen van de douane en zeker 'ja' zeggen als ze vroegen of we met hun wilden trouwen. Dat werkte erg goed!

Terug in Paga gingen we naar de rivier waar de krokodillen te zien waren. We konden ze aanraken en er zelfs op zitten. Erg vreemd, blijkbaar werden ze zo vol eten gestopt dat ze ons niet meer interessant vonden.
Beetje griezelig was het wel, dus even lachen voor de foto en zo snel mogelijk weer weg.

's Zondags uit kerk zagen we een jongetje die zijn voet heel erg had verbrand. De voet was helemaal zwart en er zat een grote infectie in. Allemaal vliegen natuurlijk...
Hier liep hij al een week mee, en nog naar geen dokter of kliniek geweest!!
We boden aan dat hij langs mocht komen, zodat we de wond konden schoonmaken, maar dat ze wel 's maandags naar het ziekenhuis moesten. Het jongetje hebben we niet bij ons gezien, en donderdag gingen we zelf eens polshoogte nemmen en ze hadden nog geen actie ondernomen en lijken dat ook niet van plan te zijn.
We hebben ze alle gevaren gezegd en laten het verder aan hun zelf over. Maar erg sneu voor het jongetje!

's Maandags een moslimbegrafenis meegemaakt. De mensen worden hier op dezelfde dag als overlijden begraven en ongeveer een week later wordt er nog een ceremonie gehouden. Dat bestaat vooral uit samen zitten, praten en gezamelijk eten. Helaas niet tot het einde mee kunnen maken, want we hadden een vergadering. De overledene was een jonge man die een vrouw met 7 kinderen achter liet.
Iedereen kan de nabestaanden iets schenken, dus wij hebben een gift gegeven, de tamtam gaat snel want iedereen weet al hoeveel wij hebben gegeven. En 1 vrouw zei zelfs 'als mijn vader overlijd komen je dan ook?' :o

Donderdagmiddag samen met de buurvrouw een ghanees gerecht, TZ, gemaakt. Erg gezellig en interessant, en totaal anders dan de nederlandse keuken.
's Avonds ook mee gegeten en het was heerlijk!!

Vrijdag een paar vroedvrouwen in verschillende dorpen bezocht. We hebben gvraagd of ze het ons zouden willen laten weten als er een bevalling staat te gebeuren. We waren nog maar op de terugweg naar de kliniek of er kwam een man op een motor ons melden dat er een vrouw ging bevallen en dat we mee konden. Nog meer vrouwen, vriendinnen, zussen, zijn hier bij de bevalling aanwezig. Dus wij zaten er ook bij en hebben de hele bevalling meegemaakt. Heel bijzonder! De bevalling gebeurde in het huis van de vroedvrouw, gewoon op de vloer in een kleihuisje dus.

Liefs Han en Con

• 28 Januari 2012 - 11:34

Ellemieke:

Wat sta ik toch steeds weer versteld! Wat een aparte dingen maken jullie toch mee! Kunnen jullie het zelf nog een beetje bijhouden met al die buiten gewone ervaringen? Heel veel succes en sterkte daar! XXX

• 28 Januari 2012 - 13:57

Saartje:

Hoi schatjes,

Dat is nogal wat daar, ja jullie btje lief lachen naar die mannen natuurlijk ;-)
    Ik denk als jullie terug komen dat je dan allebei wel gelijk voor een verpleegkundige door kunnen gaan Haha! Al die enge ziektes en infecties daar!
    Ik geloof dak idd ook wel een beetje zou bibberen om op een krokodil te zitten brr... Maar plezierig nog jullie laatste weekjes! Xx

• 28 Januari 2012 - 15:07

Catharine:

Wow jullie hebben weer heel wat meegemaakt zeg! Nog 1 maand en dan zijn jullie alst goed is weer onderweg naar nl! En misschien nog met n rij mannen achter jullie waarmee jullie beloofd hebben te trouwen?! :D

Succes weer ej!

Liefss ons

• 28 Januari 2012 - 19:07

Ester:

Ha meiden

Leuk dat jullie al weer zo snel een nieuw verhaal op hebben gezet.
    goh lijk me best wel een apparte maar vooral een enge ervaring zeg pfff.
    En wat bijzonder he om daar zo een bevalling mee te mogen maken.
    En dan dat jongetje met zijn voetje aa wel sneu zeg.
    Jee wat hebben jullie weer veel mee gemaakt mooie en minder mooie dingen .maar onthou vooral de mooie en bijzondere dingen die gebeurd zijn.

Nou geniet er nog van en hou je taai

liefs xxxxxx es

• 28 Januari 2012 - 19:14

Es:

He han effe stille hint jij zit nog met je hoofd ergenst anders.

Maar kom / wil je nog terug in team
    je weet wel bij wie eeeee.

net maand maart rond ok.

ps je hoort me volgende week effe hoor wel of uut komt.

grtj xx es P

• 29 Januari 2012 - 08:30

Frans:

Nou moedig hoor, krokkie zitten. Doe mij maar zo'n opblaasbare, en dan graag bij het strand op Kreta. :D
    Hou je haaks meiden, jullie doen goed werk. (y)

• 29 Januari 2012 - 13:51

Marieke:

Ben zoooooo trots op jullie! xxx

• 30 Januari 2012 - 22:48

's-Gravo:

Ik ben ok zoooo trots op je Han!!!! en op Con ok wel o; Maak er nog wat van é de laatste weken...(Jij weet wel van wie HanX)

• 31 Januari 2012 - 14:43

Ruth En Carla:

Tjeetje Conja, wat 'n belevenissen allemaal. Echt zonde van dat jongetje. Zou ook steeds denken wat er met hem ging gebeuren. Ook bijzonder dat je 'n bevalling daar hebt meegemaakt. Jullie zijn natuurlijk heel begerenswaardige bruiden! maar nog geen aantrekkelijk bod gehad zeker? Wel super leuk om jullie verslag te lezen. Hartelijke groetjes uit 't nu zonnige zeeland, maar wel net 0 graden. ws gaat 't van de week nog vriezen [zeggen alle weersdeskundigen]. Doei

• 31 Januari 2012 - 20:58

Oma:

lieve Han nog even en dan hopen we je lekker bruin en gezond weer te zien. we volgen jullie belevenissen. we wensen nog veel sterkte in de rimboe. gr en liefs van opa en oma

• 01 Februari 2012 - 14:54

Hanneke:

Ben ok trots op je oh.....
    Pas je nog wel een poosje goed op jezelf? Al die gekke dingen,nijlpaarden,krokodillen..wat is t volgende? Hou t nog maar gezond die laatste weken! Wie weet zitten jullie dan wel in de sneeuw hier thuis!!! Maar t is (achteraf) toch wel om gevlogen zeg.. We kijken er naar uit om je weer te zien,net voor je verjaardag thuis! Dat wordt extra feest.
    X van ons 5en