Rondreizen en nog even genieten van de zon... ;)
Door: conjaenhannekeinghana
Blijf op de hoogte en volg Conja Biersteker en Hanneke de Koster
20 Februari 2012 | Ghana, Kumasi
Eind vorige week onze laatste werkweek afgesloten en afscheid genomen in Chera. Als verrassing hadden ze voor ons een afscheidetentje geregeld bij Mr. Joseph thuis. Het was echt erg leuk en gezellig. Ze hadden als afscheidcadeautje voor ons allebei een typisch Afrikaanse tas gekocht en als herinnering een cd met Afrikaanse muziek. Zelf hadden we ook veel uit te delen wat kleding en spullen betreft. We hadden voor Mr. Joseph en zijn vrouw een hele koffer vol met kleren en spullen waar ze echt ontzettend blij mee waren.
Maandagmorgen vroeg vertrokken naar Tamale met de trotro en doorgereisd naar Molepark. Dat beviel erg goed. We hadden een heerlijke kamer en zelfs een klein zwembad bij het restaurant! 's Avonds heerlijk friet gegeten ;).
Dinsdagochtend begonnen met een wandelsafari van 2,5 uur en de eerste olifant gespot. 's Middags een jeepsafari gedaan.
Hierbij kregen we zelfs 8 olifanten te zien!! Verder natuurlijk ook veel apen en allerlei soorten herten. Blijkbaar hadden we geluk,
want sommige mensen krijgen helemaal geen olifanten te zien op hun safari. In het park veel contact gehad met andere nederlandse mensen. Erg leuk om weer eens lekker in je eigen taal te praten. En gezellig, woensdag hebben we samen met een Fries stel het dorpje Larabanga bezocht.
Donderdagochtend konden we onverwachts meerijden met 2 nederlandse jongens. Dat scheelde veel tijd en moeite! Anders hadden we om 4 uur 's ochtens met de trotro eerst trug naar Tamale gemoeten, voordat we door konden reizen naar Techiman. Daarmee hadden we ook het geluk dat we de watervallen nog konden zien, waar we langs kwamen met de auto.
's Middags zijn we aangekomen in Nkoranza. Daar zit een gehandicaptenproject van stichting Hand in Hand. Deze stichting
is opgezet door een nederlandse tropendokter die sinds lange tijd in Ghana woont. Het project telt inmiddels al meer dan 70 kinderen en jongeren. Prachtig om te zien hoe dit project is opgezet en hoe ieder op zijn niveau kan werken.
Op www.operationhandinhand.nl kun je meer lezen over deze organisatie.
Vervolgens hadden we erg veel geluk dat we het Friese stel weer tegen kwamen, die ons een lift aanboden naar de stad Kumasi. Erg gezellige rit!
Kumasi... wat een mierenhoop die stad! Na het zoeken van een hotel, zijn we de markt op gaan zoeken. Nou, daar hebben we niet heel lang naar moeten zoeken, want het is de grootste markt van West-Afrika!
De 1 loopt met varkenspoten te leuren, de ander fietst met 10 kippen aan zn stuur rond. Verder 1 schreeuwende, krioelende, toeterende massa van mensen en auto's. Het is niet vast te leggen wat je hier allemaal ziet, maar je moet het over je heen laten komen. Verder is het erg leuk om te zien wat er allemaal nog tussen de rommel te vinden valt. ;)
Morgen hopen we te vertrekken naar Accra, waar we onze laatste dagen gaan genieten op het strand. Zo gaan we ons weer voorbereiden op de kou van Nederland ;) :o
Liefs Hann en Con
20 Februari 2012 - 15:02
Bianca Franc Liyang:
Hoi Hanneke en Conja,
wat een avontuur weer,
en geweldige foto's,
dat moet wel heel bijzonder zijn geweest om de olifanten in hun eigen leef gebied te zien.
Geniet nog maar lekker
vooral van de zon,
het is hier koud met een mooi zonnetje in de veluwe(we zijn een weekje op vakantie) groetjes B F L -
20 Februari 2012 - 17:20
Lilian:
Veel plezier nog! Heerlijk nog ff op het strand....!
Liefs Lil -
20 Februari 2012 - 17:53
Andrea:
Hey meide!
Weer een leuk verhaaltje en leuke foto's!
Geniet nog even van jullie vakantie!
Maar zo te lezen zal dat aardig lukken!!!
Liefs Andrea -
21 Februari 2012 - 21:14
Tante Hanneke:
Hey,wat zit jullie haar prachtig op die foto met dat kado! En die mooie jurken,neem je ook kleren mee van daar? Prachtig weer die foto`s! nou nog eeeven en dan de kou in....
Geweldig dat telefoontje han...je hebt me overvallen!
Groetjes Reinier Hanneke Jack Jasmijn Ralpf en...Isa -
22 Februari 2012 - 10:47
Ella & Ko:
Leuk Con!
We gaan je hier toch wel missen ondertussen. We hopen volgende week ook aanwezig te zijn om je zo snel mogelijk te kunnen zien!
't Zal voor jullie wel even wennen zijn, denk ik. Einde relaxen, en volop meedraaien in de Nederlandse stressmaatschappij.
Hartelijke groet,
Ella & Ko -
23 Februari 2012 - 19:19
Antoinette:
Ben weer helemaal bijgelezen. Heerlijk om van jullie verhalen te genieten! Wat hebben jullie mooie jurken aan op die foto!! Geniet nog even van jullie tijd in Afrika!
Liefs,
Antoinette -
25 Februari 2012 - 17:36
Ester:
Ha meiden
Ja bijna zover ee nog 4 dagen schiet wel heel erg hard op nu.
Leuk dat jullie met die nederlandse jongens mee konden rijden altijd veilig dan he haha en dan tussen de friesen.
en inderdaad ik geloof dat je alles maar over je heen moet laten komen daar anders wordt je gillend gek.
He super ee han da we elkaar nog gesproken hebben.tring tring. :)
geniet nog eff van je vakantie .
tot over 4 dagen en weer snel in ons team ee.
hou je goed en veilig weer thuus.
liefs grtj xxx es -
27 Februari 2012 - 19:05
Marleen Van Burg:
Heej Hanneke,
Kom je bijna weer terug in Nederland en dan pas ontdek ik je blog... ;)
Herkenbare foto, jij op die Jeep! Maar volgens mij zit je daar iets veiliger dan toen in Zambia...
Ik ga 'snel' al je verhalen lezen!
Geniet er nog heel even van en alvast goede reis! -
27 Februari 2012 - 19:49
N Opa En N Oma:
nou nog enkele dagen en dan hopen we jullie weer in 't echt te zien.
veel beleefd in een voor onze begrippen onderonwikkeld land.
wij vinden het maar gewoon als er water uit de kraan komt en we onze rug kunnen wassen met warm water, maar daar is 't een beetje anders he.
we wensen jullie een hele goede reis terug naar huis
p.s. vlaggen en spandoeken
dat most nie eeh
de b.e streeters -
27 Februari 2012 - 20:55
Erwin H:
ha con en han
nou het zit er bijna op? zien we jullie binnenkort weer in ons koude kikkerlandje. goede reis alvast en jullie zullen vast mooie verhalen kunnen vertellen straks over al die belevenissen. hopelijk tot gauw, grtjs erwin -
27 Februari 2012 - 21:18
Marieke:
Hoi lieve schatten, mag ik jullie alvast een heeeeele goede reis wensen? Heel veel zin om je weer te zien Con! Liefs!
27 Februari 2012 - 23:08
Conja:
Hey Mariek!
Wat is t leuk je trouwe reacties elke keer weer te lezen!! ;)
Heb ook echt weer zin om jullie te zien en weer lekker op de bw te werken :D Zie je vrijdag de 9e wel e;))
Liefssss Con