Hotel Chera :p :D - Reisverslag uit Accra, Ghana van Conja Biersteker en Hanneke de Koster - WaarBenJij.nu Hotel Chera :p :D - Reisverslag uit Accra, Ghana van Conja Biersteker en Hanneke de Koster - WaarBenJij.nu

Hotel Chera :p :D

Door: conjaenhannekeinghana

Blijf op de hoogte en volg Conja Biersteker en Hanneke de Koster

12 November 2011 | Ghana, Accra

Hallo!

Afgelopen maandag hebben we in Wale Wale de laatste boodschapjes gedaan en daarna zijn we doorgereden naar Chera.
Aankomen met daglicht is een stuk beter!
De eerste dag is er al veel veranderd. Allereerst hebben we onze voorraad insectenspray ruim aangeslagen... Oftewel de eerste bus was dezelfde dag nog leeg! ;o De eerste 2 uur konden we dan ook niet binnenkomen en kwam er een enorme gasdamp naar buiten en hoorden we links en rechts de dode beestjes op de grond vallen. Deze eerste avond was dan ook kever-, vlieg-, mier-, sprinkhaan-, spin-, en bijna mugvrij:D
De dagen erna gingen we met Marleen naar de kliniek en trokken we de omliggende dorpen in om mensen met epilepsie te bezoeken en te voorzien van nieuwe medicatie a.d.h.v. hun verhaal hoe het de afgelopen maanden was gegaan. Deze mensen worden hier in bepaalde streken als besmettelijk gezien en dus vaak gemeden. Echt zielig!
Marleen gaat proberen, met canadese mensen die daar hebben gewoond, een voorlichtingscampagne te houden over epilepsie. Hopelijk kan er hierdoor in deze streek duidelijk worden gemaakt wat epilepsie is en dat deze mensen niet langer buiten gesloten worden!
Intussen zijn we er ook achter gekomen dat de informatie op het internet over Ghana in de praktijk anders is. Er staat dat het een land van welvaart is en de overheid laat ook wel scholen en klinieken neerzetten, maar het ontbreekt vaak aan personeel, vooral op het platteland. Omdat de mensen horen dat er bij ons wel altijd iemand is, lopen mensen soms kilometers om bij ons de nodige zorg te krijgen.
Verder hebben we al meerdere keren meegemaakt dat als we in een dorpje kwamen alle kinderen zomaar rondliepen, omdat er simpelweg geen leraren waren. Voor deze kinderen is er hierdoor weinig toekomst, erg triest!
Ooh ja, en onze dreads zijn verwijderd;) Sjonge zeg, wat jeuken die dingen! Maar als je hier bent geweest moet je dat toch een keer gehad hebben e;) En we hebben ons haar gedoneerd aan de plaatselijke kapster om te hergebruiken. We zijn erg benieuwd of we binnenkort een soorgelijke pruik als ons tegen komen! :p
Psssss. onze dreads waren wel nieuw hoor! :p

We zijn nu samen met Marleen en Huub voor de laatste keer met de auto in Wale Wale. De volgende keer komen we samen op de motor!

Foto's op ons weblog plaatsen lukt niet. We proberen het de volgende keer op een andere manier. Sorry!

Liefs ons

• 12 November 2011 - 17:51

Uut 's-Gravpdr:

Leuk om te lezen dat alles goed gaat!! En succes é als je nu echt alles alleen moet gaan doen!!!

De grtjes en tot....????

• 12 November 2011 - 22:39

Yese:

Hey Han,Wat zielig voor die mensen!!
    Dus ik ben eigenlijk ook besmettelijk?!
    Doe je best maar voor ze,leuk dat je op een motor kan rijen,al zal t wel n beetje een andere zijn dan die van jezelf ha,ha....
    pas je ook goed op jezelf?
    groetjes van han

• 12 November 2011 - 23:15

Mark,Marieke&Nick:

Ha meiden,
    wat leuk weer een stukje! Wat een nieuwe ervaringen weer,bijzonder, en soms ook wel moeilijk denk ik omdat je niet overal mee kan helpen! Sow wat had je een bos haar zeg Hann, met die dreads. Zal wel zwaar zijn geweest ;) Maar idd wel gaaf om eens te hebben gehad. Haha,als ze zo jeukten moet je dat misschien toch nog maar s navragen of ze nieuw waren...Nou,als we nog een sinterklaascadeautje willen sturen zullen we in de richting van insectenspray denken :p
    Tot horens weer en succes!!
    Liefs van ons

• 13 November 2011 - 12:52

Ester:

Ha han

Goh dat deze mensen met epilepsie gemeden worden das dus nie fijn. goed dat jullie daar dan ook een voorlichtingscampagne gaan houden.
    He heb je de tandenborstels al gebruikt rondgedeeld ???? big smile bling bling hahaha.

Hou je taai tot snel

liefs es xxxx

• 13 November 2011 - 16:31

Miranda Kesteloo:

Hoi Dames. Respect voor jullie onderneming. Wat hebben jullie al veel gezien en meegemaakt. Ik vind het erg leuk en interessant om jullie verslagen te lezen,
    Groetjes Miranda

• 14 November 2011 - 18:32

Marieke:

Hè wat jammer dat je dreads er al weer uit zijn, nog geen foto ;-)
    Je verhalen blijven pittig om te lezen hoor, zooo trots dat je dit allemaal doet, durft en de uitdaging uit bent gegaan!
    Hier gaat alles prima hoor haha!
    Succes lieverds!

Liefs Marieke

• 16 November 2011 - 11:50

Heleen:

Leuk om jullie verhalen te lezen,
    zo blijven we op de hoogte;)

Heleen

• 17 November 2011 - 18:22

Catharine :

Hej dames! Ik heb al n paar x gekeken of er al wat niews op staat, maar jullie hebben daar natuurlijk weinig verbinding, jammer hoor! Maar zag ook dat ik op dit verslag nog niet had gereageerd! brr zeg al die insecten, niks voor mij! en jammer dat jullie dreads er alweer uit zijn maar ja als ze jeuken dan ist ook niks! Jullie hebben er vast nog wel een leuke foto van, of niet?

Ben heel benieuwd naar jullie volgende verhaal!

Liefs uit een koud Kr'dijke

• 17 November 2011 - 19:41

Ok Uut Sgravlpdr:

Tsjongejonge wat een ontberingen zeg! In ieder geval succes!

• 18 November 2011 - 18:46

Kimmie :

Conjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ik mis je zoooooo!!!!

Je moet op cursus voor roosteren. Maar vooruit ik ga wel weer hoor.. pff!

hahah... jemig wat maken jullie een hoop mee en vooral hele trieste dingen die jullie zien!. maar wat een mooi werk kunnen jullie doen

• 18 November 2011 - 19:45

Oma Biersteker:

Hoe gaat het met jullie? Ik hoor dat jullie nogal last van muggen hebben. Ik ben nu bij Ko en Ella op visite om hun huisje te bekijken. Bij Leaniek heb ik al eerder foto's en verhalen van je bekeken/gehoord. Jullie zullen de douche wel waarderen als je terugkomt. En wat denk je van een heerlijke pizza? Ma is blij dat ze nu eindelijk 'gewoon' kan eten en geen bijzondere gerechten voor jou moet klaarmaken. Groetjes van oma

• 19 November 2011 - 20:06

Lilian:

Hello lady`s,
    Klinkt griezel al die vieze beestjes rond je, jullie zullen er vast 'weleens' bultig uitzien;)
    Veel succes hé met jullie onderneming!
    We denken aan jullie.....
    Ow ja het is toch wel raar hoor als jullie er niet bij zijn als we iets van de vriendengroep te doen hebben. Maar...als jullie terug zijn is het weer extra gezellig!
    PS: scheurse op de motor;)

• 21 November 2011 - 21:46

Oma:

lieve Han

je bent iedere dag in mijn gedachten
    en we volgen alles van jullie
    onze ondernemende kleindochter
    (wat ben je ver weg)
    sterkte samen met alles
    liefs en de groetjes van
    Opa en Oma

• 22 November 2011 - 09:22

Sarina:

Ha con en han,

alles goed daar?
    leuk om jullie een beetje te volgen.
    Stond trouwens erg leuk jullie vlechtjes;)
    hier ga ook alles goed we hebben sinds 2 weken een nieuwe bewoner hier ons hondje rambo het is een kleine chihuahua echt heel schattig. voor de rest zijn we lekker druk met vanalles straks trouwdag jacco en franciska en daarna de kerst en oud en nieuw weer al. gaat echt heel snel de tijd over 4 maanden zijn je weer thuis zeker?
    en han is alles nog goed in de love?
    hoorde dat hij jullie kom opzoeken? leuk man.

Nou groetjes en veel plezier nog daar.

Gr. liefs saar en jon

• 22 November 2011 - 09:46

Bert En Jet:

Leuke verslagen van jullie aanwezigheid daar. probeer te genieten in de ellende daar. Tot het volgend verslag.

• 22 November 2011 - 19:31

René:

Ha dames!
    Hoe gaat het met jullie? Volgens mij wel goed hé zo te lezen. Hier ook hoor. Jullie beleven een heleboel. Echt leuk om jullie verhalen en foto's te lezen/zien! Geniet ervan en tot sinas!
    Doei,
    René.

• 24 November 2011 - 10:57

Rens & Mina Sinke:

Hoi Hanneke,dit echt een mooi en goede onderneming.
    Nu zie het in de praktijk wat die mensen hebben,zo kun je ze persoonlijk helpen.
    Met je eigen kennis en vaardigheid.
    veel succes verder en wij volgen jullie.

vriendelijke gr ut yese